24 Aralık 2011 Cumartesi

MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 Adet havuç
  • 3 Adet kuru soğan (beyaz soğan kullanmayınız)
  • 2 Adet tatlı sivribiber ( 2 adet çarliston biber)
  • 2 Büyük diş sarımsak
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı
  • 2 Çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 Tatlı kaşığı baharatçılarda satılan öğütülmemiş deniz tuzu
  • 10 Su bardağı su
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tatlı pulbiber (1 çay kaşığı acı pulbiber)


Yapılışı:

Tencerede suyu kaynatınız. Daha önce yıkamış olduğunuz mercimeği, yarım ay şeklinde keslmiş soğanları, yuvarlak ve ince dilimler halinde kesilmiş havuçları, aynı şekilde kesilmiş biberleri ve sarımsağı ilâve ederek, 20 dakika pişiriniz.

Bu aşamada yağları ve tuzu ekleyiniz 2-3 dakika daha pişiriniz. Blenderla krema kıvamına getiriniz ve baharatlarını ekleyerek 1-2 dakika daha pişiriniz ve ocağın altını kapatınız.


Not: Çok lezzetli ve hazırlanması pratik bir çorba.

Diğer hazırlanış yöntemlerindeki unun bağlayıcı etkisine gerek duymayacaksınız. Kremamsı bir görünüşü var. Malzemeler birbirinden ayrışmıyor.


Akşam sağ salim toplandığınız mutlu, sıcak yuvalarınızda afiyetle yemeniz dileğimle.


Sevgilerimle.

Hiç yorum yok: