28 Şubat 2009 Cumartesi

LAVAŞ










Malzemeler:
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • un
Yapılışı:

Suyu ılıtınız. İçine tuz ve mayayı katıp elinizle karıştırınız. Un ilavesiyle hamuru ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurunuz. Hazırlanan hamurdan 4-5 adet beze yapınız. Oklavayla tava boyutunda açınız. İyice ısınmış tavada çevirerek pişiriniz.

Not: Büyük boy teflon tavayı ocağın en büyük gözünde iyice kızdırınız. İnce olarak açılmış hamuru sıcak tavaya yerleştiriniz. Kontrollü bir şekilde, ara ara tahta spatulayla çevirerek pişiriniz.

Not: Büyük boy teflon tavayı sadece (Krep, lavaş, vb.) hamur işlerinizde kullanmak üzere ayırınız.

Hiç yorum yok: