28 Şubat 2009 Cumartesi

PİDE

Hamur Malzemesi :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 paket instant kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi:
  • Dil peyniri
  • Taze kaşar peyniri
  • Sucuk, sivri biber, domates
Yapılışı:
Sütü ocakta ılıtınız. Hamur yoğurma kabınıza döküp, içine yumurta, maya ve tuzu ilave ediniz. Elinizle malzemeleri karıştırınız. Hamuru, elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurunuz (Hazır ekmek hamuru kıvamında). Hamurun üzerine zeytinyağını döküp, hamura yediriniz. Hamur, yağı koyduktan sora kesik kesik bir görünüm alır. Hamuru yoğurdukça toparlanır. Sonra mayalanması için 1 saat bekletiniz.
Mayalanan hamuru 5 bezeye ayırınız. Hamuru ince uzun bir şekilde açınız. Dilim dilim kesilmiş dil peynirlerini orta noktada boydan boya diziniz. Üzerine sucukları diziniz. Sucukların üzerine rendelenmiş taze kaşar serpiniz. En son dilimlenmiş domatesleri ve onun da üzerine ince, uzun kesilmiş biberleri yerleştiriniz. Yan taraftaki hamurlar orta noktaya getirip, uç noktaları toplayıp pide şekli veriniz. (orta noktaya getirdiğiniz hamuru birleştirmeyiniz . Domates ve biberler görünsün)
Önceden ısıtılmış 220° fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.

Not: Buhar oluşturmak için fırının en altına sıcaklığa dayanıklı bir kap içinde içme suyu koyun(Ben güveç içine koyup yerleştiriyorum).
Not: Hamurları ince açınız.

Hiç yorum yok: