17 Şubat 2013 Pazar

SÜTLÜ İRMİK TATLISI

Mâlzemeler:

  • 1 lt. Organik süt
  • 11 Çorba kaşığı şeker
  • 7 Çorba kaşığı irmik 
  • 200 ml. kutu krema
  • 1 paket vanilya

Üst kat mâlzemesi:

Çekilmiş ceviz (fındık, Antep fıstığı)




Yapılışı:

Süt, şeker, irmik, krema ve vanilyayı çelik tencerede, kaynama noktasına çıkınçaya kadar tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişiriniz. Kaynama noktasına çıktıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatınız.

İrmik ölçüsünü 7 kaşık kullanınca porsiyonluk olarak servis edebilirsiniz. Dondurma kıvamında oluyor.

8 Kaşık irmik kullanırsanız biraz daha kıvamı katı olacağından, dikdörtgen  borcama aktararak, kare kare keserek servis edebilirsiniz.

Üst kat mâlzemesini, porsiyonluklarda soğuduktan sonra tatlıların üzerlerine, diğerinde ise servis aşamasında ikrâm ettiğiniz zaman serpiniz.

Not: Ocağın orta büyük gözünde pişiriliyor.

Not: Vanilyasız da deneyiniz. Farklı bir lezzetle karşılaşacaksınız.
 


Hiç yorum yok: