14 Ocak 2011 Cuma

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA




Malzemeler:

  • 1 Kg. hamsi
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet limon
  • 2 Çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı deniz tuzu

Yapılışı:

Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları, 30 cm. çapındaki pişirme tepsinize alınız. Zeytinyağı, karabiber, tuzu ilâve ederek iyice harmanlayınız ve eşit bir şekilde tepsiye yayınız.

Soğanları, domatesleri, biberleri ve limonu ince yuvarlak dilimler halinde kesiniz ve ayrı tabaklarda, çok az tuz ile tatlandırınız.

Balıkların üzerine özenli bir şekilde, sırası ile soğanları, domatesleri diziniz. Biberleri eşit bir şekilde serpiştiriniz. En son kata limon dilimlerini diziniz.

Kendi suyu ile pişiriniz. Ayrıca su ilâve etmeyiniz. Fırınınızın pişirme durumuna göre pişiriniz

Hiç yorum yok: