20 Ekim 2010 Çarşamba

BAGEL (KEPEK UNLU)

Malzemeler:

  • 4 çay fincanı kepek unu (beyaz un)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı ınstant maya
  • 1,5 çay fincanı ılık su
Yapılışı:

Emaye kaba ılık su, maya, tuz, şeker, zeytinyağını ilâve ediniz ve karıştırınız. Unu azar azar ilâve ediniz ve yoğurarak hamur oluşturunuz.

Emaye kabın kapağını kapatınız ve üzerini örterek, 20 dakika mayalayınız. Tepsiyi hafif unlayınız ve mayalanmış hamurdan 8 adet beze oluşturunuz. Kabaracağını düşünerek aralıklı bir şekilde diziniz ve tekrar 20 dakika mayalayınız.

Yayvan bir çelik tencerede 2 litre kadar su kaynatınız. Una batırdığınız işaret parmağınızı mayalanmış hamurların orta noktasına batırınız ve hızlı bir şekilde bulunduğu noktada çeviriniz. Orta noktada boşluk oluştuğunu göreceksiniz.

Kaynamış suya dörder adet atınız ve 2 dakika bir yüzünü ve çevirerek arka yüzünü de 2 dakika haşlayınız. Haşladığınız bagelleri kağıt havlu üzerine teker teker yerleştiriniz 2 dakika süzdürünüz.

Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayınız. Bagelleri diziniz üzerlerine haşhaş, çörekotu, susam vbz. üst malzemesi serperek, ön ısıtma yaptığınız 220 dereceli fırında, altın sarısı renk alıncaya kadar 20 dakika kontrollü bir şekilde pişiriniz.

Sade veya arası kesilerek, istenilen iç malzemesi yerleştirilerek sunum yapınız.

Hiç yorum yok: