15 Ekim 2010 Cuma

YUMURTASIZ TEPSİ BÖREĞİ

Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 kalıp beyaz peynir
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kg. organik süt
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 demet maydanoz
Hazırlanışı:

Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayınız. birinci yufkayı kenarları taşacak şekilde yayınız. Dışına taşan yufkaları tepsinin iç boyutuna gelinceye kadar, dört bir tarafını kesiniz. Kesilen yufkaları parçalara bölerek içini döşeyiniz.

Bu aşamada, Porselen kâseye süt ve zeytinyağını ilâve ederek karıştırınız. Bir kepçe süt ve yağ karışımından alınız ve eşit şekilde yufkaların üzerine dökünüz. İkinci yufkaya da aynı işlemi uygulayınız. İncecik kıyılmış maydanozla karıştırmış olduğunuz peynirli karışımı eşit şekilde yufkaların üzerlerine yayınız.

Tekrar iki kepçe sütlü karışımdan peynirli malzemenin üzerine eşit oranda dökünüz. Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayınız. Dördüncü yufkayı bütün olarak tepsiye yayınız ve kenar kısımlarını böreğin en alt tabakasına gelecek şekilde yayarak bütünleştiriniz.

Bu aşamada karelere bölünüz. Tekrar kalan süte, yoğurdu ilâve ederek çırpınız ve en üst tabakaya kalan karışımı eşit şekilde dökünüz. 180 - 190 dereceli, ön ısıtma yaptığınız fırında, altın sarısı renk alıncaya kadar pişiriniz.

Not: Sosu çekmesi için, pişirmeden önce 5-6 saat dinlendiriniz.

Not: Börek su böreği tadında bir börek olacaktır.

Hiç yorum yok: