17 Ekim 2010 Pazar

MANTARLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

  • 1 paket kestane mantarı (marketlerde bulabilirsiniz)
  • 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 tatlı kaşığı ev yapımı salça
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Yapılışı:

Kestane mantarlarının kabuğu koyu renkli oluyor. Kabukları biraz kalın olduğu için, bıçak yardımı ile rahatça soyabilirsiniz. Tel süzgeçte mantarların üzerinden temiz su gezdiriniz. Tahta üzerinde yatay olarak dilimleyiniz. Çelik tencerede 2 çorba kaşığı ısınmış zeytinyağında 3-4 dakika soteleyiniz.

Pilavı pişireceğiniz tencereye kalan yağları alarak ısıtınız. Domates salçanızı ilâve ediniz ve kokusu çıkıncaya kadar kısık ateşte kavurunuz. Bu aşama da kesme şekeri katınız bir iki defa karıştırınız ve 2-3 çorba kaşığı sıcak su ilâve ediniz 1-2 dakika sosu pişiriniz. Rendelenmiş sarımsağı ve karabiberi katınız. Bulguru ilâve ederek 2-3 dakika çeviriniz. Ölçülü sıcak su, tuz ve sotelenmiş mantarları katınız.

Ocağınızın orta boy gözünde, 4 dakika aynı gözü kısarak 4 dakika ve sonra kahve ocağının gözünde 4 dakika ve kısarak 4 dakika daha pişiriniz.

Not: Bu şekilde hazırlanmış pilav, domates ve biber katılarak yapılan pilava göre, daha tane tane oluyor.


Hiç yorum yok: