4 Şubat 2010 Perşembe

KUŞ ÜZÜMLÜ BİSKÜVİ

Malzemeler:

  • 1/2 kg. un
  • 200 gr. tereyağı
  • 250 gr. pudra şekeri
  • 3 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • 150 gr. kuş üzümü
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
Yapılışı:

Tereyağını, krema haline gelinceye kadar yoğurunuz. Pudra şekeri ilâve ederek, 3-4 dakika daha yoğurunuz. Yumurtaları, teker teker kırarak karıştırınız. Elenmiş unu, üzümü, limon kabuğu rendesini ve karbonatı ilâve ederek, hamur haline getiriniz. Buzdolabında 1 saat dinlendiriniz. Hamuru, 1/2 cm. kalınlığında açınız. Bisküvi kalıpları ile kesiniz. Bir kısmını kare şeklinde kesebilirsiniz. Tereyağı ile yağladığınız tepsiye aralıklı olarak diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, çatalla çiziniz. Önceden ısıtılmış160_170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriniz. Kapağı kapalı olarak, saklama kaplarında veya kavanozlarda muhafaza ediniz.

Hiç yorum yok: