- 1/2 kg. un
- 200 gr. tereyağı
- 250 gr. pudra şekeri
- 3 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
- 150 gr. kuş üzümü
- 1/2 limon kabuğu rendesi
- 1,5 çay kaşığı karbonat
Tereyağını, krema haline gelinceye kadar yoğurunuz. Pudra şekeri ilâve ederek, 3-4 dakika daha yoğurunuz. Yumurtaları, teker teker kırarak karıştırınız. Elenmiş unu, üzümü, limon kabuğu rendesini ve karbonatı ilâve ederek, hamur haline getiriniz. Buzdolabında 1 saat dinlendiriniz. Hamuru, 1/2 cm. kalınlığında açınız. Bisküvi kalıpları ile kesiniz. Bir kısmını kare şeklinde kesebilirsiniz. Tereyağı ile yağladığınız tepsiye aralıklı olarak diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek, çatalla çiziniz. Önceden ısıtılmış160_170 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriniz. Kapağı kapalı olarak, saklama kaplarında veya kavanozlarda muhafaza ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder