- 2 büyük çay bardağı irmik
- 2 büyük çay bardağı şeker
- 2 büyük çay bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Yoğurt ve sütler hakkındaki yorumumu ( yoğurt mayalama sayfası) okuyabilirsiniz.
Şerbet:
- 3 büyük çay bardağı şeker
- 3 büyük çay bardağı su
Şerbetin(Şurubun hazırlanışı)
Şeker ve suyu 15-20 dakika kısık ateşte kaynatınız.
Şerbeti soğuk kullanınız.
Not: İlerde vereceğim reçel tariflerinde, bahsedeceğim gibi, koyu şerbetin kıvamını anlamak için, porselen bir tabağa, 1 çay kaşığı şurubu koyup, tabağı eğdiğinizde akış ağır oluyorsa, koyu kıvamlı istediğiniz şurubun, kıvamını yakalamış olursunuz.
Yapılışı:
Şeker, yoğurt, irmiği mikserle 2-3 dakika çırpınız. Limon suyuna karbonatı katınız. Bu aşamada vanilyayı ilâve ederek, 2-3 dakika karıştırınız. Tereyağı ile yağlanmış, dikdörtgen bir kalıba eşit olarak yayınız. (sıkı bir şekilde malzemeyi bastırarak yayınız) Sıcak suda beklettiğiniz bademlerin kabuğunu soyarak, tatlının üzerine diziniz. 170 derecelik fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişiriniz. Fırından çıkarıp, soğuk şerbeti eşit olarak dökünüz. Şerbetini çekmesi için tekrar kapanmış, sıcak fırına koyarak 5-10 dakika bekletiniz. Yukarıdan aşağıya doğru, 8 cm. çubuklar halinde keserek, servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder