8 Şubat 2010 Pazartesi

CİVİL

Malzemeler:

  • 2 Çorba kaşığı tereyağı
  • 2 Çorba kaşığı tepeleme un
  • 75 gr. piştiğinde uzayabilen (eski kaşar,dil vb. peynirler)
  • 1 ,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:

Artvin bölgesinin, yöresel bir lezzeti olan yemeğimizde, kullanılacak peynir bögede yapılan harika bir peynirdir. Sizin temin edebileceğiniz penirle, pişirilen tarifi paylaşacağım. Sahanda tereyağını hafif kısık ateşte karamelleştiriniz ve suyu ilâve ediniz. Kaynayan suya tuz ve azar azar unu ilâve ediniz. Topaklaşmamasına dikkat ediniz. Tahta kaşığınızı orta noktada döndürerek, karıştırmadan kahve ocağının kısık ayarında 10 dakika pişiriniz. Bu aşamada 1/2 küçük çay bardağı suyu bir kaseye koyarak içine doğranmış peynirleri su ile birlikte ilâve ederek, eriyinceye kadar (3-4 dakika) pişiriniz.


Hiç yorum yok: