6 Eylül 2009 Pazar

DOMATES ÇORBASI

Malzemeler:
  • 5 adet domates
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 5 su bardağı su
  • 1 küçük soğan
  • 1 küçük patates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Tuz, fesleğen, kekik
Yapılışı:

Yağ ile unu kavurunuz. Kavrulan un, beyazımsı bir renk aldığında, salçayı ilâve edip kokusu çıkıncaya kadar karıştırınız. Rendelemiş olduğunuz domatesleri bir taşım kaynatıp, patatesi ve soğanı bütün olarak, sirkeyi, şekeri, suyu ve tuzu ilâve ederek 20 dakika pişiriniz. İnmesine yakın patates ve soğanı çıkarınız. Fesleğeni ve kekiği ilâve edip 2 dakika daha pişirip, servis ediniz.

Hiç yorum yok: