1 Eylül 2009 Salı

KANDİL SİMİDİ

Malzemeler:
  • 1 su bardağı zeytinyağı (riviera veya ayçiçek yağı da kullanabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu (öğütülmemiş)
  • Çörek otu
  • Susam
  • Aldığı kadar un
Üzerlerine sürmek için:
  • 1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:

Zeytinyağı, süt, yumurta, mahlep, şeker, tuz, kabartma tozunu birlikte karıştırınız. Unu azar azar ilâve ediniz. Un miktarının yeterli olduğunu, hamurun elinizden ayrılıp, bütünleştiğinde anlarsınız. Hamuru ikiye bölünüz. Her iki hamuru silindir haline getiriniz. Bıçakla 24 adet çıkacak şekilde, dilim dilim kesiniz. Kesilen hamurları, daha küçük silindirler haline getirip, uç noktalarını, parmağınız yardımı ile yuvarlayarak birleştiriniz. İki büyük fırın tepsisine aralıklı diziniz. Üst malzemeleri karıştırınız. Fırça yardımı ile üzerlerine sürünüz. Arzuya göre çörek otu veya susam serperek, 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında, tepsileri tek tek pişiriniz.

Hiç yorum yok: