27 Eylül 2009 Pazar

PATATES KÖFTESİ

Malzemeler:
  • 4 orta boy patates
  • 70 gr. taze kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz (öğütülmemiş deniz tuzu)
  • 3 çorba kaşığı un (tepsiye serpmek için) veya patates unu kullanabilirsiniz.
  • Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyup, dörde bölünüz. Üzerini örtecek kadar su ve bir çay kaşığı tuz koyarak haşlayıp süzünüz. Haşlanan patatesleri çatalla eziniz. Ilınmasını bekledikten sonra, kaşar peynirini rendeleyiniz. Yumurtayı içine kırarak, 1 çay kaşığı tuz ilâve edip yoğurunuz. Hemen bütünleştiğini göreceksiniz. Diğer tarafta, büyük bir tepsi içine unu koyup sallayarak, eşit bir şekilde yayınız.
Patates hamurunu ikiye ayırarak, Misket ve parmak şekli vererek, unlanmış tepsiye diziniz. Tepsiyi sallayarak köftelerin una bulanmasını sağlayınız. Kızartacağınız yağ miktarı patateslerin üzerine geçecek kadar olmalı (Ocağın büyük gözünde pişiriniz). Yağı iyice kızdırınız. Köfteleri aralıklı olarak yavaşça koyunuz. Altın sarısı renk alıncaya kadar kızartınız. Diğer kızartmalarda yaptığımız gibi sallamayınız. Maşayla çevirmeyiniz. Kızarınca, delikli kepçe ile kâğıt mutfak havlusu yaydığınız tabağa çıkarınız. Ilınınca servis yapınız.

Hiç yorum yok: