6 Eylül 2009 Pazar

MERCİMEK KÖFTESİ

  • Malzemeler:
  • 1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası (ev yapımı)
  • 1 çorba kaşığı biber salçası (ev yapımı)
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı tarhun
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3 su bardağı su
Yapılışı:

Üç su bardağı suyu kaynatınız. Kaynayan suya mercimekleri ilâve ederek, kısık ateşte 15 dakika pişiriniz (kıvamı biraz sulu olsun). Ocağın altını kapattıktan sonra, bulguru ilâve edip karıştırınız. Kapağını kapatarak 15 dakika demlenmeye bırakınız.
Zeytinyağını tencerede hafif ısıtıp, rendelenmiş soğanları 5 dakika pişiriniz. Domates salçasını, biber salçasını, kokusu çıkıncaya kadar 1-2 dakika kavurunuz. Tuz, karabiber, tarhunu katıp, demlenmeye bıraktığımız mercimekli karışıma katıp yoğurunuz. Limon suyu, taze soğan, maydanozu en son katınız. Minik minik köfteler halinde hazırlayıp servis yapınız.

Hiç yorum yok: