6 Eylül 2009 Pazar

KISIR

Malzemeler:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3-4 tane sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:

Bulgura, üzerini örtecek kadar kaynar su ilave edip 10 dakika demlenmeye bırakınız. Daha sonra domates, biber salçası ve tuzu ilâve ederek 10 dakika yoğurunuz. Zeytinyağı, limon suyu, çok ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, sivri biber, pul biber ve karabiberi ilâve ederek karıştırınız. Servis tabağına alıp üzerini süsleyiniz.

Hiç yorum yok: