6 Mart 2010 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 3 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 150 gr. tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker
  • tarçın
Not: Verilen şeker ölçüsünden 3 çorba kaşığını ayırınız.

Yapılışı:

Tabanı kalın çelik tencerede, yağı erittikten sonra, irmik ve fıstığı ilâve ederek, irmik ve fıstıklar altın sarısı renk alıncaya kadar, kısık ateşte tahta spatulayla sürekli karıştırarak kavurunuz. Diğer taraftan süt ve şekeri kaynama noktasına gelince ocaktan alınız. Kavrulmuş irmiğin üzerine dökerek, ocağın altını kısınız. Bu aşamada tencerenin kapağını kapatınız. 5-10 dakika pişiriniz. Ocağın altını kapattıktan sonra, verilen şeker ölçüsünden ayırdığımız, 3 çorba kaşığı şekeri helvamızın üstüne eşit bir şekilde serpiniz. Helvayı şekerle tellenmesi için karıştırınız. Temiz bir mutfak havlusu örtünüz ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendiriniz. Yuvarlak kâselere bastırarak yerleştirdiğiniz helvaları, sunum tabağına ters çevirerek çıkarınız. Üzerine tarçın serperek servis ediniz.

Hiç yorum yok: