- 5-6 adet domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Çelik, sos tenceresinde yağı ısıtınız ve ince kıyılmış soğanları ilâve ederek sarartmadan soteleyiniz.
Kabuklarıyla birlikte doğradığınız domatesleri ve ezilmiş sarımsaklarla birlikte 3-4 dakika kısık ateşte pişiriniz.
Bu aşamada unu ilâve ediniz 1-2 dakika karıştırınız. Mâlzemelerin üzerine gelecek şekilde sıcak su ilâve ediniz ve domatesler eriyinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
Pişen sosa tuz ve kırmızı biberi ekleyiniz 1-2 dakika pişiriniz. Pişen sosu süzgeçten geçiriniz.
Porselen sos kabında sunuma hazırlayınız.
Not: Domates sosunuzu, makarnaların üzerinde, sebze kızartmalarının yanına ve et ızgaralarının yanında ikrâm ediniz.
Not: Orjinal sos tarifinin içerisine, acı biber vbz. baharatlarla farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder