24 Kasım 2010 Çarşamba

DOMATES SOS

Mâlzemeler:

  • 5-6 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:

Çelik, sos tenceresinde yağı ısıtınız ve ince kıyılmış soğanları ilâve ederek sarartmadan soteleyiniz.

Kabuklarıyla birlikte doğradığınız domatesleri ve ezilmiş sarımsaklarla birlikte 3-4 dakika kısık ateşte pişiriniz.

Bu aşamada unu ilâve ediniz 1-2 dakika karıştırınız. Mâlzemelerin üzerine gelecek şekilde sıcak su ilâve ediniz ve domatesler eriyinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.

Pişen sosa tuz ve kırmızı biberi ekleyiniz 1-2 dakika pişiriniz. Pişen sosu süzgeçten geçiriniz.

Porselen sos kabında sunuma hazırlayınız.

Not: Domates sosunuzu, makarnaların üzerinde, sebze kızartmalarının yanına ve et ızgaralarının yanında ikrâm ediniz.

Not: Orjinal sos tarifinin içerisine, acı biber vbz. baharatlarla farklı lezzetler hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: