24 Kasım 2010 Çarşamba

PANCAR SALATASI

Mâlzemeler:

  • 4-5 adet kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Pancarların yapraklarını ayıklayıp yıkayınız. Çelik tencereye aldığınız pancarların üzerini geçecek kadar su ve sirkeyi ekleyiniz.

Orta hararetli ateş üzerinde pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Pancarları soğutmadan kabuklarını soyunuz.

Pancarları 1/2 cm. kalınlığında daireler şeklinde kesiniz ve tekrar daireleri ikiye kesiniz. Poreselen kayık tabağına özenli bir şekilde diziniz.

Pancarların üzerine, 1 fincan sirke, dövülmüş sarımsaklarla ve tuz ilâvesi ile hazırlanan karışımı çırparak, hazırladığınız sosu dökünüz. 1-2 saat bekletiniz ve sunum yapınız.

Not: Bu şekilde haşlanmış pancarlar hemen hemen bütün salataları süslemede kullanılır. Ayrıca turşu olarak ikrâm edilir.

Hiç yorum yok: