- 4-5 adet kırmızı pancar
- 1 su bardağı sirke
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
Pancarların yapraklarını ayıklayıp yıkayınız. Çelik tencereye aldığınız pancarların üzerini geçecek kadar su ve sirkeyi ekleyiniz.
Orta hararetli ateş üzerinde pancarlar yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Pancarları soğutmadan kabuklarını soyunuz.
Pancarları 1/2 cm. kalınlığında daireler şeklinde kesiniz ve tekrar daireleri ikiye kesiniz. Poreselen kayık tabağına özenli bir şekilde diziniz.
Pancarların üzerine, 1 fincan sirke, dövülmüş sarımsaklarla ve tuz ilâvesi ile hazırlanan karışımı çırparak, hazırladığınız sosu dökünüz. 1-2 saat bekletiniz ve sunum yapınız.
Not: Bu şekilde haşlanmış pancarlar hemen hemen bütün salataları süslemede kullanılır. Ayrıca turşu olarak ikrâm edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder