19 Temmuz 2009 Pazar

ELMALI KURABİYE

Hamur malzemesi:
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 3 yumurta,
  • 250 gr. Tereyağı veya (Hamur işlerinde kullanılan margarin). Diğer margarinlerde su oranı çok yüksek olduğu için istenilen kıvam yakalanamamaktadır.
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • Aldığı kadar un.
İç malzeme:
  • 3 büyük boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1,5 Su bardağı toz şeker.
  • Üzerine serpmek için pudra şekeri
Önce iç malzemeyi pişirmekle başlayalım. Elmaları rendeleyiniz, içine şekeri koyarak ara sıra karıştırarak suyu çekinceye kadar pişiriniz. Ocağı kapamadan bir-iki dak. önce tarçını ilave ediniz. Pişirilen malzeme, reçel kıvamında olacaktır. İç malzeme soğuduktan sonra kullanılacaktır.

Hamurun Hazırlanışı:

Yağı, yumurtaları, yoğurdu, kabartma tozu ve vanilyayı hamur yoğurma kabına alıp hepsini elinizle karıştırınız (mikser kullanmayınız). Un ilavesi ile hamuru hafif hafif yoğurarak ele yapışmayacak kıvama getiriniz. Üzerini kapatarak 10 dak. dinlendiriniz. Dinlenen hamuru 4 bezeye ayırınız. Her bezeyi 40cm. çapında açınız. Açılan bezeleri, sigara böreğinde yaptığımız gibi üçgenlere bölünüz. Böldüğünüz şekilleri bozmadan iki tatlı kaşığı harcı kenarlarına yayınız. Çok nazik hareketle, rulo yapınız. 4 bezeyi de aynı şekilde hazırlayınız. 2 büyük fırın tepsisi çıkar. Daha önceki yazılarımda bahsettiğim gibi hamur işlerini yaparken tepsilerinizi tereyağı ile yağlayınız. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına veriniz. Üzerleri renk değiştirince (çok hafif sararınca) fırından çıkarınız. Bir tahta spatula yardımı ile porselen tabaklara alıp üzerlerine pudra şekeri ilave ediniz. Afiyet olsun.
Not: Kurabiyeler sıcak iken pudra şekerlerini üzerlerine eleyiniz.

Hiç yorum yok: