- Tavuk but, Kemikleri çıkarılmış (Izgaralık) veya Tavuk göğüs eti (Parmak boyutunda kesilmiş) diğer bir adıyla jülyen kesilmiş,
- 3 Çorba kaşığı soya sosu (Amoy soy sauce) olarak satılanı kullanıyorum,
- 1 tatlı kaşığı kimyon,
- 1,5 çorba kaşığı kekik,
- 5 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
Yapılışı:
Porselen veya emaye bir kabın içine tüm malzemeleri koyunuz. Tavukları ilave edip iyice karıştırınız. Kapağını kapatıp, buzdolabının normal rafında 4-5 saat dinlendiriniz. Pişirmek istediğinizde büyük boy teflon tavayı ocağın büyük gözüne koyup biraz kızdırıyoruz. Daha sonra tavukları sosuyla birlikte ilave edip, rengi döndüğünde 4-5 dak.'da bir çevirerek 20 dak. pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder