29 Temmuz 2009 Çarşamba

PATLICAN SALATASI

Malzemeler:
  • 7-8 adet patlıcan
  • 6-7 tane ince sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:

Patlıcanları ocağın büyük gözünde közleyiniz. Közlenmiş patlıcanları su dolu kabın içine koyup musluktan akan suyun altıda sadece yanmış kabuklarını altındaki kızarmış tabakasına zarar vermeden soyup, iki avucumuzun içinde yukarıdan aşağıya doğru sıkıp içindeki acı suyu çıkarınız. Tahtada kıyıp, daha önce limonları sıktığımız porselen kâseye patlıcanları koyunuz. Biberleri de közleyip ince ince kıyarak ilâve ediniz. soğanları ve domatesi de küp küp keserek karışıma katıp zeytinyağı, tuzu ve karabiberi katınız. Hepsini harmanlayarak servis tabağına alınız. Arzu ederseniz üzerine ayrıca zeytinyağı ve limon suyu gezdirebilirsiniz.

Not: Limon suyu miktarını artırabilirsiniz biraz ekşili daha güzel oluyor.

Hiç yorum yok: