27 Temmuz 2009 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1/2 Su bardağı pirinç
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:

Önce pirinçleri yıkayınız. 4 su bardağı su ile pişiriniz. Pirinçler kaybolup muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Pirincinizin pişme durumuna göre tekrar sıcak su ilave edebilirsiniz. Sütü, şekeri ilave edip; kaynamaya çıktıktan sonra 1 fincan suda erittiğiniz nişastayı ilave edip 5 dakika pişiriniz. Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı katıp karıştırınız. Karışımdan 2 kepçe alarak bir porselen kâseye koyup azıcık soğutuyoruz. yumurta sarısını katıp hızla karıştırıyoruz. Diğer taraftan güveçlere paylaştırdığımız karışımımızın üzerine çorba kaşığının yardımı ile yumurtalı karışımı dengeli bir şekilde üzerlerine döküyoruz. Güveçlerimizi içi iki parmak sıcak su koyulmuş fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 2oo dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.

Hiç yorum yok: