12 Ekim 2009 Pazartesi

AMERİKAN SALATASI

Malzemeler:
  • 500 gr. mayonez.
  • 2 orta boy havuç
  • 2 orta boy patates
  • 500 gr. bezelye (konserve veya taze haşlanmış bezelye)
  • 150 gr. kornişon salatalık turşusu
  • 100 gr. macar salamı
Yapılışı:

Havuç ve patatesi, küçük küpler halinde kesiniz. Az suyla, sularını çektirinceye kadar, ayrı kaplarda, kısık ateşte kontrollü haşlayınız. Bezelye konserve ise iyice yıkanız. 1-2 taşım kaynatıp süzünüz. Taze ise yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Kornişon salatalıklarını ve salamı aynı şekilde kesiniz.
Tüm malzemeler soğuyunca derin porselen bir kaba alıp hafif hareketlerle kaşıkla karıştırınız. Mayonezi, tüm malzemeye ezmeden katınız. Kayık tabağına alarak, üzerine domatesten bir gül ve kornişon salatalıklarından yaprak yaparak süsleyiniz.

Hiç yorum yok: