- 1 kg. yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke (1/2 limon suyu)
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Evde mayaladığınız yoğurdu (1 hafta önceden hazırlanmış), ocakta 2-3 dakika kaynattıktan sonra, tuz ve sirkesini ilâve ederek, 2-3 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatınız. İlk bakışta kesik süt görümünde olur. Tencerede ılınınca, gözenekleri sıkı olan patiska türü kumaşlardan hazırlayacağınız torbada süzdürünüz.
Not: Yaklaşık 250 gr. çökelek elde edersiniz.
SÜZME (Kahvaltılık)
Yoğurdu bez torbada süzdürerek elde edebilirsiniz.
LOR (Kahvaltılık)
Malzemeler:
- 1 litre organik süt.
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sütü kaynatınız 4-5 dakika sonra tuz ilâve ediniz. 2 dakika sonra ocağı kapatınız. Yukarıda çökelekte bahsettiğim gibi ılınınca, bez torbaya koyarak süzdürünüz. Çökeleğe oranla daha tatlımsı bir tadı vardır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder