24 Ekim 2009 Cumartesi

KAPUSKA

Malzemeler:
  • 1 adet küçük lahana
  • 250 gr. dana kıyma
  • 3 adet orta boy domates veya
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber salçası
  • 4 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Lahanaları ovmak için)

Not: Soğanları, ince yarım ay şeklinde doğrarsanız
çok daha çabuk piştiğini göreceksiniz.
Not: Domatesi yatay olarak ortadan bölüp rendeler iseniz, çok daha rahat rendelendiğini göreceksiniz. Üstündeki sap bağlantısını ve alttaki bitiş noktasını kesmenize gerek kalmayacak.

Yapılışı:

Lahananın atılması gereken yapraklarını attıktan sonra, ortadan ikiye bölünüz. Yıkadıktan sonra
tekrar tekrar ikiye bölünüz. İnce ince kıyınız. Tuzla ovunuz hacminin yarı yarıya azaldığını göreceksiniz. Yıkamadan hazırlayacağınız, kıymalı sosa ilâve ediniz.
Soğanları, zeytinyağında suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Kıymayı ilâve edip kavurunuz. Domatesleri isterseniz rendeleyip yada kabuklarını soyunuz. Küçük küçük küpler halinde doğrayarak ilâve ediniz. Suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Ovarak hazırladığınız lahanaları sosunuza katarak karıştırınız. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilâve ederek pişiriniz. Lahanalar tuz ile ovulduğu için yemeğin tuzunu kontrollü bir şekilde baharatlarla birlikte ocağı kapamaya yakın 5 dakika önce katınız.

Hiç yorum yok: