- 1 litre organik süt (Marketlerde, organik süt bulabilirsiniz)
- 3 çorba kaşığı yoğurt
Yoğurdunuzun katı olmasını istiyorsanız en az 15 dakika kaynatarak, içindeki su oranını azaltınız.
Sütü 3-4 dakika kaynatınız. Ilınınca (parmağınızın dayanacağı sıcaklık) 1 çorba kaşığı sütü, yoğurtla karıştırarak, tencerenin dip kısmına hafif hareketle yayınız. Kaşıkla bir kere karıştırınız ve kapağını kapatınız. Üzerini kalın örtüler örterek 3-4 saat mayalayınız. Soğuduktan sonra buzdolabına koyunuz.
Not: Hazır yoğurt tüketmek istiyorsanız ailenizin sağlığı için çömlekte satılan, ( manda,keçi sütü, inek sütü ile yapılmış, içindeki faydalı maddelerin ayrıştırılmadığı) yoğurtları tercih ediniz. Sizlere layt ürünleri önerenler, kendileri herşeyin organiğini, ailelerine yediriyorlar. Senelerce halka süt diye tadı tuzu olmayan sözde süt diye neler içirdiler. Siz talep ederseniz, Sağlıklı kaplar içinde, üretmek zorunda kalırlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder