- 1 çay bardağı (büyük) şeker
- 125 gr. tereyağı
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı zencefil
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- Bir fiske tuz
- 2,5 su bardağı un
Şekerle tereyağını karıştırınız. İçine yumurta ve pekmezi ilâve ederek çırpınız. Kalan mâlzemeleri, eleyerek karışıma dahil ederek yoğurunuz. Hamuru silindir şekline getiriniz ve yağlı kâğıda sarınız. Buzdolabında 4 saat kadar dinlendiriniz. İnce dilimler halinde kesiniz. 170-180 dereceli sıcak fırında pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder