14 Eylül 2010 Salı

BAHARATLI KURABİYE

Mâlzemeler:

  • 1 çay bardağı (büyük) şeker
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • Bir fiske tuz
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı:

Şekerle tereyağını karıştırınız. İçine yumurta ve pekmezi ilâve ederek çırpınız. Kalan mâlzemeleri, eleyerek karışıma dahil ederek yoğurunuz. Hamuru silindir şekline getiriniz ve yağlı kâğıda sarınız. Buzdolabında 4 saat kadar dinlendiriniz. İnce dilimler halinde kesiniz. 170-180 dereceli sıcak fırında pişiriniz.

Hiç yorum yok: