- 1 kg. organik süt
- 9 tepeleme çorba kaşığı şeker
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2,5 silme çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Çelik tencereye, nişasta ve kakaoyu ilâve ederek tahta spatulayla karıştırınız. Sütü azar azar dökünüz ve aynı yönde karıştırarak, kaynamaya çıkıncaya kadar pişiriniz. Bu aşamada şekeri ve tereyağını ilâve ediniz ve 5-6 dakika (göz göz oluncaya kadar) pişiriniz. Pudingi ikrâm edeceğiniz kâselerde, üzerlerine Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya şam fıstıkla süsleyerek sunum yapınız.
Misket profiterollü puding:
Profiterol hamurundan, misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayınız. Yağlı kağıt üzerine diziniz ve pişirme işlemlerini uygulayınız. Pudingi servis kaplarına alacağınız zaman, misket profiterolleri aralara serpiştiriniz.
Not: Pişen puding ılındığı zaman, 1 kutu sıvı kremayla çırparak, dikdörtgen borcama bir kat puding, 1 kat misket profiterollerden serpiştirerek ve tekrar puding ilâve ederek de hazırlayabilirsiniz. Üzerine, bitter çikolata rendeleyebilirsiniz veya Hindistan cevizi (ceviz, fındık vbz.) serperek, farklı lezzetlerde sunum yapabilirsiniz.
Not: Daha önceki yazılarımda, kakao kalitesi konusunda, bahsetmiştim bir kere daha hatırlatmak isterim. Kaliteli kakaonun rengi açık ve kokusu çok özeldir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder