25 Eylül 2010 Cumartesi

KAKAOLU PUDİNG

Mâlzemeler:
  • 1 kg. organik süt
  • 9 tepeleme çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 2,5 silme çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:

Çelik tencereye, nişasta ve kakaoyu ilâve ederek tahta spatulayla karıştırınız. Sütü azar azar dökünüz ve aynı yönde karıştırarak, kaynamaya çıkıncaya kadar pişiriniz. Bu aşamada şekeri ve tereyağını ilâve ediniz ve 5-6 dakika (göz göz oluncaya kadar) pişiriniz. Pudingi ikrâm edeceğiniz kâselerde, üzerlerine Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya şam fıstıkla süsleyerek sunum yapınız.

Misket profiterollü puding:

Profiterol hamurundan, misket büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayınız. Yağlı kağıt üzerine diziniz ve pişirme işlemlerini uygulayınız. Pudingi servis kaplarına alacağınız zaman, misket profiterolleri aralara serpiştiriniz.

Not: Pişen puding ılındığı zaman, 1 kutu sıvı kremayla çırparak, dikdörtgen borcama bir kat puding, 1 kat misket profiterollerden serpiştirerek ve tekrar puding ilâve ederek de hazırlayabilirsiniz. Üzerine, bitter çikolata rendeleyebilirsiniz veya Hindistan cevizi (ceviz, fındık vbz.) serperek, farklı lezzetlerde sunum yapabilirsiniz.

Not: Daha önceki yazılarımda, kakao kalitesi konusunda, bahsetmiştim bir kere daha hatırlatmak isterim. Kaliteli kakaonun rengi açık ve kokusu çok özeldir.

Hiç yorum yok: