19 Eylül 2010 Pazar

WAFFLE

Mâlzemeler:

  • 2 Su bardağı un
  • 2 Su bardağı organik süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz (sitede bahsettiğim tuz)
  • 2 silme çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:

Büyük boy emaye saklama kabına süt ve tereyağı ilâvesiyle, ocağın kahve pişirme gözünde yağ hafif erime durumuna gelinceye kadar ısıtınız.

Yumurtaları ve şekerleri ilâve ettikten sonra mikserle 2-3 dakika çırpınız. Diğer taraftan porselen kâseye un, tuz ve kabartma tozunu birlikte karıştırınız. Sıvı mâlzemeye unlu karışımı ilâve ederek, 2-3 dakika daha çırpınız.

Tost makinanızın tablasını ters çevirerek, arka tarafındaki waffle pişirme konumuna getiriniz. En yüksek sıcaklık ayarına getiriniz. Kepçeyle azar azar waffle şekillerinin, kendi yükseltisi kadar doldurunuz. Makinanızın kapağını hafifçe kapatınız. Mutfak saatinizi 5 dakikaya kurunuz. (ilk 3 dakika makinanızı açmayınız) Waffle'lar altın sarısı renk (kremalı muhallebi tarifimdeki kadayıfların renginde olacak)alınca alabilirsiniz. Tatlı olarak, Bal, reçel, şokella vbz. Tuzlu olarak, peynir vbz. kahvaltılık ürünleri ile servis edebilirsiniz.


Not: Sadece tatlı olarak tüketmek isterseniz, 1/2 paket vanilya kullanabilirsiniz.

Not: Verilen ölçüden 12 adet waffle hazırlanıyor.

Hiç yorum yok: