14 Eylül 2010 Salı

FIRINDA MUSKA BÖREĞİ

Mâlzemeler:
  • 3 adet yufka
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt

İç mâlzemeleri:

  • 250 gr. beyaz peynir
  • 1/2 maydanoz
Yapılışı:

Porselen bir kâseye yumurtaları kırınız. Üzerine sütü, erimiş yağı ilâve ederek çırpınız. Yufkanın bir tanesini açınız ve üzerine hazırlanan harçtan eşit bir şekilde sürünüz ve diğer yufkalara da aynı işlemleri kat kat uygulayınız.

Yufkaları 10 cm. eninde, boydan boya kesiniz. Tekrar her parçayı ortadan ikiye bölünüz. Her parçayı alınız ve iç mâlzemesinden birer kaşık koyup, muska şeklinde sararak bir üçgen meydana getiriniz.

Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı diziniz ve kalan sostan sürünüz. Önceden ısıtılmış, 170 - 180 dereceli orta hararetli fırında pişiriniz.

Not: Yufkalara karışım sürmeden 4 cm. eninde parçalara kesiniz. Hazırladığınız, herhangi bir börek içi ile küçük üçgen börekler hazırlayınız.

Yağda kızartarak, farklı bir lezzetle sunum yapınız.

Hiç yorum yok: