5 Ağustos 2009 Çarşamba

ÇEMEN

Malzemeler:
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 çorba kaşığı biber salçası
  • 4 çorba kaşığı ceviz (çekilmiş)
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı (sızma)
  • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı çemen (baharatçılarda bulabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz (salçaların içindeki tuz miktarını kontrol ederek ilâve ediniz)
Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırılarak hazırlayınız. Kavanozun içinde, üzerine zeytinyağı ilâve ederek, muhafaza ediniz.
Kahvaltılarda, çeşitli malzemelerden hazırlayacağınız kanepelerde kullanılabilir.

Hiç yorum yok: