7 Ağustos 2009 Cuma

MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:
  • 1 büyük çay bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Suyu kaynatınız. Yıkamış olduğunuz mercimeği ilave ederek 20 dakika pişiriniz. Gaz yapmaması için üzerinde biriken köpüklerini alınız. Diğer tarafta küçük bir sos kabında tereyağını eritip unu ilave ediniz. Unu tereyağıyla kavurunuz, un beyaz bir görünüm aldığında mercimeğe katıp tuzunu ve kimyonunu ilave ediniz. Daha sonra blendır ile karıştırınız. Tekrar ocağın altını açıp 2-3 dakika pişiriniz. ( Arzu ettiğiniz kıvama göre su miktarını ayarlayabilirsiniz)

2. Tertip MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz nane (1/2 demet taze nane)
  • 8-9 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yapılışı:

Çelik tencerede yağları ısıtınız ve unu ilâve ediniz. Un hafif beyazlaşıncaya kadar kavurunuz. Bu aşamada salçayı ilâve ederek salçanın kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dakika kavurunuz. kırmızı pul biberi ve naneyi ilâve ederek, 1-2 dakika karıştırınız. Daha önce ölçülü verilmiş suda mercimekleri 20 dakika haşlayınız. (taşmamasına dikkat ederek) Blendrla 3-4 dakika karıştırdığınız çorbaya, daha önce hazırladığınız sosu katarak karıştırınız. Tuzunu ilâve ederek, 2-3 dakika daha pişiriniz. Servis aşamasında üzerine, kırmızı biber ve nane serperek sunum yapınız.

Hiç yorum yok: