10 Ağustos 2009 Pazartesi

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 2.5 küçük çay bardağı un
  • 125 gr. tereyağı
  • 10 yemek kaşığı şeker
Üzerine serpmek için:
  • Tarçın
Yapılışı:

Yağın yarısı ile unu 1-2 dakika kavurunuz. Isıtmış olduğunuz sütü ilâve ediniz ve kaynayıncaya kadar tahta bir spatula ile karıştırınız. Kaynamaya başlayınca, şekeri ilâve ediniz. Göz göz oluncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika pişiriniz. Ocağın altını kapatınız ve yağını ekleyiniz. Blendırla yaklaşık 5-6 dakika karıştırınız. Dikdörtgen bir borcama dökünüz ve üstüne tarçın serpiniz. Buzdolabında soğutarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: