16 Ağustos 2009 Pazar

TEL KADAYIFLI KREMALI MUHALLEBİ

Malzemeler:
  • 300 gr. tel kadayıf
  • 1 lt. süt
  • 3 çorba kaşağı un
  • 2 çorba kaşağı buğday nişastası
  • 10 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı tereyağı (Tel kadayıfı kavurmak için)
  • 3 çorba kaşığı toz şeker (Tel kadayıfa katılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı (unu kavurmak için)
  • 1 kutu sıvı krema
Yapılışı:

Tel kadayıfları rulo şeklinde sıkıştırınız ve bıçakla kıyınız. Kalın tabanlı büyük boy bir tavada tereyağını eritiniz.

Kadayıfları ilâve ediniz ve (Ocağın büyük gözünü kısarak) kavurunuz. İki spatula yardımı ile kenarlardan içeri doğru karıştırınız.

Metalik ses çıkarıp, altın sarısı renk alınca, şekeri ilâve ediniz ve bir iki defa karıştırarak altını kapatınız.

Muhallebisini pişirmek için, bir çorba kaşığı tereyağını, dibi kalın çelik bir tencereyde eritiniz. Unu ilâve ediniz ve un beyazlaşıncaya kadar kavurunuz.

Ocağın altını kapatınız. Nişastasını ilâve ederek, una yediriniz.

Karışım soğuyunca sütü ilâve ediniz. Bu aşamada blendırla 1-2 dakika çırpınız.

Tekrar ocağa alınız ve sürekli karıştırınız. Kaynama noktasına çıkınca şekerini ilâve ediniz.

Göz göz oluncaya kadar (5-6 dakika) pişiriniz ve ocağın altını kapatınız.

Muhallebiniz biraz ılınınca, vanilya ve kremasını ilâve ediniz ve beş dakika blendırla çırpınız.

Dikdörtgen bir borcamın altına kadayıfların yarısını yayınız ve üzerine muhallebiyi eşit olarak dökünüz.

Kadayıfların diğer yarısını da muhallebinin üzerine eşit olarak yayınız. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırınız.


NOT: Tel kadayıflı kremalı muhallebinin, muhallebi tarifi aynen yapılarak, 3 ayrı reçete olarak da uygulayabilirsiniz.

1. Hindistan cevizli kremalı muhallebi :

Dikdötgen borcamın alt zeminine bir su bardağı hindistan cevizi serpiniz ve üzerine muhallebiyi dökünüz. Üst katmana da 1 su bardağı hindisten cevizi serpiniz.


2. Yeşil fıstıkılı kremalı muhallebi:

Hindistan cevizli muhallebide olduğu gibi hazırlayınız.


3. Cevizli, tel kadayıflı muhallebi:

Kavurma işlemini bitirdiğiniz kadayıflara, en son aşamada 1 su bardağı çekilmiş ceviz ilâve ediniz.

Not:
Tel kadayıfları müsait zamanınızda hazırlayarak, cam kavanozda buzdolabının normal raflarında uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: