9 Ağustos 2009 Pazar

ETLİ TAZE FASULYE

Malzemeler:
  • 1 kg. taze fasulye
  • 250 gr. sotelik dana kuşbaşı veya (250 gr yağsız dana kıyma)
  • 3 orta boy domates
  • 3 orta boy soğan
  • 1 küçük çay bardağı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Yapılışı:

Eti tencereye koyup, yağın yarısını ilâve ediniz. Et (kıymanın) suyunu bırakıp, çekinceye kadar kavurunuz. Üzerini geçecek kadar kaynar su ilâve edip, tekrar suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Tuzun yarısını ilâve ediniz. Soğanları ve rendelenmiş domatesleri ilâve edip 5 dakika pişiriniz. Diğer taraftan fasulyelerin uçlarını kesiniz. Büyük bir kap içine koyacağınız suda ovalayarak yıkayınız. Bu işlemi 1-2 defa daha tekrar ediniz. Daha sonra fasulyelerin yan tarafındaki kılçıkları alınız. Boylamasına 2'ye bölünüz. Çok büyükse ortadan ikiye ayırabilirsiniz. Fasulyelerin üzerinden temiz su gezdirip, etli sosun üzerine ekleyiniz ve ocağın altını kısınız. Fasulyeler renk değiştirip suyunu bırakınca, yuvarlak kesilen 1 adet domatesi diziniz. Kalan yağı ekleyip, üzerini geçecek kadar su ilâve ediniz (Fasulyenin su bırakma durumuna göre ilâve ediniz.). Fasulyenin ocaktan inmesine 5 dakika kala kalan tuzu ilâve ediniz.

Hiç yorum yok: