- 1/2 kg. Brokoli
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
istemezseniz, suyu kaynattıktan sonra malzemeleri
ilâve ediniz. (Benim tercihim, tarifte bahsettiğim
şekli)
Not: Tereyağına alternatif olarak, 3 çorba zeytinyağı veya
1/2 kutu krema (pişirme aşaması aynı) kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
Brokolinin kalın dip koçanını kesiniz. İyice yıkayınız. Soğanları dörde bölünüz. Sarımsağı, suyu ilâve ederek 15-2o dakika pişiriniz. Blendırla 2-3 dakika karıştırınız. Tereyağını ve tuzu ilâve ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder