26 Aralık 2009 Cumartesi

BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1/2 kg. Brokoli
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Not: Brokolilerinizin pişerken yeşil rengini kaybetmesini
istemezseniz, suyu kaynattıktan sonra malzemeleri
ilâve ediniz. (Benim tercihim, tarifte bahsettiğim
şekli)
Not: Tereyağına alternatif olarak, 3 çorba zeytinyağı veya
1/2 kutu krema (pişirme aşaması aynı) kullanabilirsiniz.

Yapılışı:

Brokolinin kalın dip koçanını kesiniz. İyice yıkayınız. Soğanları dörde bölünüz. Sarımsağı, suyu ilâve ederek 15-2o dakika pişiriniz. Blendırla 2-3 dakika karıştırınız. Tereyağını ve tuzu ilâve ederek 2-3 dakika daha pişiriniz.



Hiç yorum yok: