13 Aralık 2009 Pazar

SÜTLÜ GÜLLİYE TATLISI

Malzemeler:

  • 1 litre organik süt (Marketlerde bulabilirsiniz)
  • 5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 22 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Üzerine serpmek için tarçın
Not: 12 kişiliktir.

Yapılışı:

Pirinçleri yıkadıktan sonra, üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz ilâve ederek, 30 dakika bekletip süzünüz. Pirinçleri yıkayıp, süzdüğünüz süzgeçte, 4-5 saat bekleterek pirinçleri kurutunuz. Buzdolabında 1 gece bekletiniz. Ertesi gün pirinçleri rondoda un haline gelinceye kadar öğütünüz. Hindistan cevizi görünümdeki pirinçleri çelik tencerede 5 su bardağı su ile, spatulayla karıştırarak, dibine tutturmadan muhallebi görünümüne gelinceye kadar pişiriniz. Mikserle çırpınız. Yavaş yavaş sütü ilâve ederek göz göz oluncaya kadar pişiriniz. Bu aşamada, mikserle tekrar çırpınız. Daha sonra şekeri ilâve ederek, 3-4 dakika daha pişiriniz. İsterseniz bir porsiyonluk kaselere bölüştürünüz. (12 adet kaseye bölüştürünüz) ya da 6 kaselik bölümünü dikdörtgen borcama koyabilirsiniz. Sütlü tatlınız tavukgöğsü kıvamında olup, borcamdan tabağa servis yaptığınızda, sulanma yapmıyacaktır. Kâselerdekinin üstüne tarçın serpiniz. Borcamdaki tatlıyı servis tabağına aldıktan sonra, tarçınını serpiniz.

Hiç yorum yok: