28 Aralık 2009 Pazartesi

TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI

Malzemeler:

  • 1adet tavuk
  • 1 adet limon
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük çay bardağı tel şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Tavuğu ocağın üzerinde tütsüleyiniz. İyice yıkadıktan sonra, üzeri geçinceye kadar su koyarak haşlayınız. Tencerenin içindeki tavuğu çıkarınız. Tavuk suyu yoğun olacağı için, bir miktarını, emaye saklama kaplarında, derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Kalan suyun yoğunluğuna göre sıcak su ilâve ediniz. Kaynamaya başlayınca şehriyeyi ilâve ederek 10 dakika pişiriniz. Çorbayı ılınması için bekletirken, Porselen bir kâseye yumurtayı kırınız ve sıkılmış olan limon suyu ile beyazlaşıncaya kadar çırpınız. Ilınmış olan çorbadan bir kepçe alarak, yumurtalı karışıma ilâve ederek karıştırınız. Terbiyeyi azar azar çorbaya katarak karıştırınız. Bu aşamada tuz ve arzu ederseniz, bir fiske karabiber ile beş dakika daha pişiriniz.

Not: Tavuğun derisini çıkardıktan sonra da haşlayabilirsiniz.
Tavukgöğsü, Tavuk budunu pişirerek de yapabilirsiniz.

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI:


Tavuğun haşlanma aşamasında 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 1 adet patates, 1-2 yaprak defne yaprağı, 3-4 adet tane karabiber ilâve ederek pişiriniz. Blendır ile karıştırdıktan sonra tuzunu ilâve ederek beş dakika daha pişirerek servise hazırlayınız.

Hiç yorum yok: