30 Aralık 2009 Çarşamba

MEYVE SALATASI

Malzemeler:

  • 3 adet portakal
  • 3 adet mandalina
  • 2 adet muz
  • 3 adet elma
  • 2 adet kivi
  • 2 adet armut
  • 1 adet ayva

Not: Mevsim meyvelerine göre çeşitlerini artırabilirsiniz.

Kandil malzemeleri:

1 çay bardağı zeytinyağı
pamuk
1 adet portakal

Yapılışı:

Meyvelerin kabuklarını soyarak, ince ince dilimlere halinde kesiniz. Büyük boy porselen kayık tabağa meyveleri, renk uyumuna dikkat ederek sıralayınız. Kandil malzemelerindeki, portakalı ikiye bölünüz. Kabuklarına zarar vermeden, içlerini bıçak yardımı ile çıkarınız. Bir yarısının içine zeytinyağını dökünüz. Pamuktan bir miktar alarak, iki avucunuzun içinde yuvarlayarak fitil yapınız. Fitilin 1,5 cm dışarıda kalacak şekilde, zeytinyağı koyduğunuz portakalın orta noktasına batırınız. Diğer yarım portakalın içini çıkarınız. Tepe noktasını, 5-6 cm çapında kesiniz. Fitili yaktıktan sonra Tepesini kestiğiniz portakalı diğer yarım portakalın üzerine kapatınız. Tabağın orta noktasını boş bırakarak, portakal kandilinizi yerleştiriniz. Servis esnasında ışıkları kapatarak, mutfaktan getirerek servis yapınız.

Not:
Meyveleri servisten kısa bir süre önce hazırlarsanız meyveleriniz kararmaz.
Meyvelerin orjinal tatlarının bozulmaması için, limon suyu ve pudra şekeri
önermiyorum.




Hiç yorum yok: