24 Aralık 2009 Perşembe

KARNABAHAR OTURTMA

Malzemeler:
  • 1 küçük karnabahar
  • 250 gr. dana kıyma
  • 2-3 adet soğan
  • 2-3 adet domates ya da
  • 1 tatlı kaşığı salça (1 fincan suda çözdürülerek ilâve edilir)
  • 1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

Karnabaharı bütün olarak yıkayınız. Bıçakla orta koçan kısmını yukarıdan aşağıya doğru yuvarlak bir şekilde oyarak çıkarınız. Dip kısmı aşağıya gelecek şekilde kaynatılmış suda 5-6 dakika haşlayıp süzünüz.
Kıymalı sosunu, kapuskada olduğu gibi hazırlayınız. Karnabahar öbeklerinin sap kısımlarını küçük küçük keserek çiçek kısımlarıyla birlikte kıymalı sosa ilâve ediniz. Üzerini geçinceye kadar sıcak su koyunuz. Tüm sebze yemeklerinde olduğu gibi, sebzelerin sertleşmeden pişmesi için tuzu, yemeğin pişme aşamasından sonra, baharatlarla birlikte ilâve ediniz.

Hiç yorum yok: