29 Aralık 2009 Salı

ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Malzemeler:

1 kg. pırasa
2 adet havuç
2 çorba kaşığı pirinç
1 küçük çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Pırasaların kalın dış yapraklarını çıkarınız. Havuçları yıkadıktan sonra, tırtıklı bıçakla havuçları zedelemeden kazıyınız. Pırasaları ve havuçları verev olarak, yarım santim boyutunda kesiniz. Sebzeleri çelik tencereye alarak, tuzu sebzelere elinizle harmanlayarak ilâve ediniz. Pirinçleri üst yüzeye serpiştirerek yayınız. Zeytinyağını dengeli bir şekilde, kaşık yardımı ile dökünüz. Ocağın kahve pişirme gözünü kısarak 15-20 dakika pişiriniz. Sebzeler kendi suyu ile pişecektir. Pişme aşamasında yemeğinizi karıştırmayınız. Kapağını açmadan tencerede soğutup, servis tabağına alınız.

Not: Arzu ederseniz 1 adet kerevizi yemeğinize
katabilirsiniz.
Not: Sebzelerin taze olmasına dikkat ediniz.
Not: Zeytinyağlı yemeklerde, yemeğin suyu,
yağa döndüğünde, kıvamını yakalamış
olursunuz.


Hiç yorum yok: