27 Aralık 2009 Pazar

TARATOR

Malzemeler:

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı ufalanmış ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Not: Konuşma dilinde taratör


Yapılışı:

Porselen bir kaseye yoğurdu alarak, kaşıkla 1-2 dakika çırparak karıştırınız. Ufalanmış ekmek içi (kuru olarak), zeytinyağı, ezilmiş sarımsağı, sirkeyi, tuzu ilâve ederek kaşıkla iyice karıştırınız. Tarifini yazdığım sos restaurantlarda, midye kızartmalarının yanında ikram edilen sostur. Siz diğer kızartma, ve ordövrlerde sos olarak kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok: