28 Aralık 2009 Pazartesi

İNCİK HAŞLAMA

Malzemeler:

  • 1/2 kg. Dana (kuzu) incik
  • 3-4 adet orta boy patates
  • 2 orta boy soğan
  • 2 adet ince havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 3-4 adet tane karabiber
Yapılışı:

Tencereye su ve etleri, ilâve ederek 50 dakika pişiriniz. Bu aşamada soğanları (bütün olarak), patatesleri dörde bölerek, Havuçları verev olarak, patateslerin boyutunda kesiniz. Yarı pişmiş
durumdaki etlere ilâve ediniz. Karabiber tanelerini ekleyerek hiç karıştırmadan etler lif lif ayrılır duruma gelinceye kadar pişiriniz. Tuzu bu aşamada yemeğe ilâve ediniz. 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatınız. Soğanları ve karabiber tanelerini çıkararak servise hazırlayınız. Dana eti sert olduğu için, pişirme süresi biraz uzun oluyor. Siz daha çabuk pişmesini isterseniz, kuzu inciği tercih edebilirsiniz.

Not:
Et haşlanırken üzerinde biriken kefi alınız.
(üzerinde biriken beyazımsı tabaka)






Hiç yorum yok: