24 Aralık 2009 Perşembe

PÜRE

Malzemeler:

  • 5-6 adet patates
  • 1/2 litre organik süt
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:

Patatesleri yıkadıktan sonra, kabuklarını soyunuz. Patatesleri dörde bölünüz. Patateslerin bir parmak altına gelecek şekilde, kaynar su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilâvesi ile haşlayınız. Suyunu mümkün mertebe çektirmeye çalışınız. Eğer su kalırsa süzünüz. Tekrar tencereyi ocağa alarak, patatesin içindeki suyu çektirmek için, 2-3 dakika tencerenin kapağı açık olarak ( tencereyi sallayarak) pişiriniz. Sıcakken tencerenin içinde çatalla eziniz, Diğer tarafta sütü ısıtınız ve içine tereyağını ilâve ediniz. Ezilmiş patateslere katınız. Haşlama suyuna tuz koyduğunuz için kontrol ederek, gerekirse tuz ilâve ediniz. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, göz göz oluncaya kadar, 1o-15 dakika pişiriniz. Çelik tencerede pişirmenizi tavsiye ederim.

Not: Süt mutlaka sıcak olmalıdır.

Not: Artan pürenizi ısıtmak isterseniz, pürenizin miktarına göre süt ilâve ederek, kısık ateşte
ısıtabilirsiniz. Sütü fazla ilâve etseniz de ilk pişirildiğindeki gibi sütü çekecektir.

Hiç yorum yok: