27 Haziran 2010 Pazar

BÖREK YAĞI FORMÜLÜ

Mâlzemeler:
  • 100 gr. tereyağı
  • 100 gr. margarin
  • 100 gr. sızma zeytinyağı
Not: Böreklik yağlar eşit ölçüde karıştırılmalıdır.


Hazırlanışı:

Porselen bir kâsede, yağları köpürtünceye kadar çırpınız. Milföy, kol böreği, açma, midye böreği vb. kat kat katmerli hamur işlerinde kullanabilirsiniz.

Not: Hamur işlerindeki, kulak memesi ve ele yapışmayacak kıvamda, gibi tanımlar insanları yanıltmaktan başka bir şey değil. Örneğin, Ekmek ve pide hamuru ne kadar cıvık (ekmek hamuru kıvamı) olursa, ekmeğin gözenekli ve pidenin hamuruna incecik şekil verebilecek ve dokusu istenebilir yumuşaklıkta olacaktır.

Hiç yorum yok: