18 Haziran 2010 Cuma

KABAK MÜCVERİ

Malzemeler:
  • 3 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
  • 5-6 çorba kaşığı un
Yapılışı:

Kabakları iyice yıkadıktan sonra, kabuklarını kazıyınız ve tekrar yıkadıktan sonra, porselen bir kâseye, kabakları rendeleyiniz ve avucunuzun içinde sıkarak suyunu çıkarınız. Suyunu sıktığınız kabaklara, yumurtaları kırınız. Soğanı rendeleyiniz, dereotunu incecik kıyınız, zeytinyağını, tuzu ve baharatları ilâve ediniz. Sulanmaması için tahta bir spatulayla mâlzemeler bütünleşinceye kadar karıştırınız. Bu aşamada unu ilâve ederek malzemeye yediriniz. 10-15 dakika dinlendiriniz. Derin tencerede (zücaciyelerde kızartma yapmak için, kızartma sepetiyle birlikte satılan çelik tencere bulabilirsiniz) Bol yağda, kaşık kaşık dökerek kızartınız (kızartmanız yağ çekmeyecektir) Kâğıt havlu serilmiş tabağa, kızarttığınız mücverleri çıkartınız. Sıcak olarak, sarımsaklı yoğurt ile sunum yapınız.

Not: Aynı mâlzemelerle FIRINDA MÜCVER olarak da hazırlayabilirsiniz. Dikdörtgen borcamı yağladıktan sonra, hafif un serpiştiriniz ve karışımı dökünüz 170 dereceli fırında altın sarısı renk alıncaya kadar pişiriniz. Karelere bölerek sunum yapınız.

Not: Bakırcılar çarşısında mücver tavası bulabilirsiniz. Tavada, mücverleri dökmek için yuvalar oluşturulmuş, pişirilmesi kolay ve şekil bakımdan çok güzel, tavsiye ederim.

Hiç yorum yok: