30 Haziran 2010 Çarşamba

YAĞLI REVANİ

Malzemeler:

  • 6 adet yumurta
  • 250 gr. irmik
  • 250 gr tereyağı (margarin)
  • 1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
Şerbet mâlzemeler:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • Su



Yapılışı:

Porselen bir kâseye, oda sıcaklığında yumuşamış yağı, pudra şekerini ve irmiği alınız.Tahta spatula ile beyazlaşıncaya kadar karıştırınız. Daha sonra yumurta sarılarını teker teker ilâve ederek mâlzemeye yediriniz. Diğer taraftan, porselen bir kâsede, yumurta beyazlarına bir fiske tuz ilâve ediniz ve kar oluncaya kadar çırpınız. Yumurta beyazlarını diğer karışıma yavaş yavaş hareketlerle ilâve ederek karıştırınız. Yumurta beyazlarının sulanmaması için çok fazla karıştırmayınız. Yağlanmış kenarları 3-4 parmak kalınlığında tepsiye (38 cm. çapında) karışımı boşaltınız ve orta ısılı (160-170) fırında 40-45 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişiriniz. Daha önce çelik tencerede, şekerin üzerini 1-2 parmak geçinceye kadar su ilâve ederek, pişirdiğiniz, (kaynamaya çıktıktan sonra 5-6 dakika) ılıtarak bekletiğiniz ılık şerbeti fırından çıkardığınız sıcak kekinizin üzerine dökünüz ve şerbeti çekmesini sağlayınız. Üzerine toz yeşil fıstık serperek ve kaymak eşliğinde sunum yapınız.


KOLAY REVANİ


Mâlzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 2-3 damla limon suyu veya (1 paket kabartma tozu)
Şerbet mâlzemeler:

  • 4 su bardağı toz şeker
  • Şekerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su

Yapılışı:

Porselen bir kâsede yumurtaları 1-2 dakika çırpınız. Şeker, kabartma tozu, unu ilâve ederek, 2-3 dakika daha çırpınız. Yağlanmış fırın tepsisine boşaltınız. Orta ısılı fırında (160-170) altın sarısı renk alıncaya kadar 40-45 dakika pişiriniz. Daha önce, hazırladığınız ılık şerbeti, fırından çıkardığınız keke dökerek, şerbeti çekmesini sağlayınız. Üzerine toz yeşil fıstık serperek, kaymak eşliğinde sunum yapınız.




Hiç yorum yok: