- 250 gr. susuz yoğurt
- 250 gr. pudra şekeri
- 750 gr. toz şeker
- 2,5 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Porselen bir kâsede yoğurdu 5-10 dakika mikserle çırpınız. Pudra şekerini, yumurtayı, erimiş tereyağını, kabartma tozu ile karıştırılmış unu ilâve ederek 2-3 dakika tekrar çırpınız. Dikdörtgen borcama veya 25-30 cm. çapında tepsinizi yağladıktan sonra, hafif un serpilmiş ve silkelenmiş olarak hazırladığınız kaba karışmı aktarınız. 160-170 dereceli (turbo olmayan fırında) orta ısılı fırında 40-45 dakika pişiriniz. Daha önce hazırladığınız, ılık şerbeti dökünüz.
Şerbetin hazırlanışı:
Çelik tencereye, şekeri ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilâve ederek, 6-7 (suluca bir şerbet) dakika kısık ateşte kaynatınız. İnmesine yakın limon suyunu ilâve ediniz.
Not: Yoğurt tatlınızı, porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz ölçülerde, kaşıkla dökerek (aralardaki boşluğu, mâlzemenin kabaracağını düşünerek ayarlayınız) hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder