26 Haziran 2010 Cumartesi

YOĞURT TATLISI

Mâlzemeler:

  • 250 gr. susuz yoğurt
  • 250 gr. pudra şekeri
  • 750 gr. toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

Porselen bir kâsede yoğurdu 5-10 dakika mikserle çırpınız. Pudra şekerini, yumurtayı, erimiş tereyağını, kabartma tozu ile karıştırılmış unu ilâve ederek 2-3 dakika tekrar çırpınız. Dikdörtgen borcama veya 25-30 cm. çapında tepsinizi yağladıktan sonra, hafif un serpilmiş ve silkelenmiş olarak hazırladığınız kaba karışmı aktarınız. 160-170 dereceli (turbo olmayan fırında) orta ısılı fırında 40-45 dakika pişiriniz. Daha önce hazırladığınız, ılık şerbeti dökünüz.

Şerbetin hazırlanışı:

Çelik tencereye, şekeri ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ilâve ederek, 6-7 (suluca bir şerbet) dakika kısık ateşte kaynatınız. İnmesine yakın limon suyunu ilâve ediniz.


Not: Yoğurt tatlınızı, porsiyonluk olarak da hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz ölçülerde, kaşıkla dökerek (aralardaki boşluğu, mâlzemenin kabaracağını düşünerek ayarlayınız) hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: