25 Haziran 2010 Cuma

UN HELVASI

Malzemeler:

  • 1/2 kg. un
  • 250 gr. tereyağı
  • 50-60 gr çam fıstığı

Şerbet mâlzemeleri:

  • 600 gr. toz şeker (3 su bardağı)
  • 1/2 kg. su veya süt

Yapılışı:

Dibi kalın çelik tencerede, unu ve yağı kısık ateşte, pembeleşinceye kadar tahta spatulayla, sürekli karıştırarak kavurunuz. Bu aşamada fıstıkları ilâve ediniz ve altın sarısı renk alıncaya kadar kavurunuz. Helvanızın parlak olması için, 1/2 su bardağı suyu kavurduğunuz una serpiştiriniz. Şerbet için, şeker ve suyu bir taşım kaynatınız. Kaynamış şurubu, kavrulmuş unun üzerine bir defada dökünüz ve bir kere karıştırarak, tencerenin kapağını kapatınız. Kısık ateşte suyunu çektiriniz. Suyu iyice çekildikten sonra bir defa karıştırınız ve ocağı kapatınız. İstediğiniz şekilde kalıplaştırarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: